Splošni pogoji spletne strani www.vinabordon.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za poslovanje.

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.vinabordon.si ter se z njimi strinja.

Podatko o ponudniku

Spletno trženje na www.vinabordon.si izvaja Jan Bordon, Dekani 63, 6271 Dekani.

Družba je zavezana za plačilo DDV ( ID za DDV : SI44373368 ).

Dostopnost infromaciji

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

identiteto podjetja (ime in sedež podjetja), kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), bistvene značilnosti blaga, dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave), vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, način plačila in dostave, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla.

Naročila

Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

Po oddaji naročila kupec prejme preko elektronske pošte račun. Pogodba oziroma račun je shranjen pri prodajalcu in kot kopija po želji kupcu dostopen.

Odprema blaga

Dostavo po Sloveniji za nas opravlja Intereuropa, Globalni logistični servis, delniška družba
Intereuropa d.d.

. Vse pošiljke so zavarovane in vam v primeru poškodovanja pošiljke, le to zamenjamo z novo.

V primeru naročil do 12. ure bo pošiljka predvidoma dostavljena naslednji delovni dan. Poštnino zaračunavamo po ceniku Intereuropa, Globalni logistični servis, delniška družba
Intereuropa d.d. Dostopen na:

https://www.intereuropa.si/si/files/default/vsebina/storitve/Cenik_Express_01072021.pdf

Pri naročilu nad n€ je poštnina brezplačna.

Pošiljke so vročene med 8.00 uro zjutraj in 16.00, lahko tudi izbirate med tremi možnostmi glede časa dostave; do 10. ure dopoldanin med 18. in 20. uro. Obe posebni dostavi se računanta dodatno 0,70€ z vključenim ddv.

V primeru pošiljanja paketa s plačilom po povzetju, se plača le dejanski znesek, katerega ste dobili ob potrditvi naročila s strani spletne trgovine www.vinabordon.si

V primeru, da ob dostavi niste dosegljivi, Vas bodo obiskali še enkrat oziroma boste dobili obvestilo o prispeli pošiljki.

Cenik poštnine se obračunava po teži paketa:

  • Do 5kg – 4,70€
  • 5kg – 10kg – 5,60€
  • 10kg – 15 kg – 6,30€
  • 15kg – 20kg – 7,80€

Če naslovnik ob poskusu dostave ni dosegljiv, se mu pusti pisno obvestilo o času in kraju prevzema pošiljke.

Za izgubo ali poškodbe pošiljke odgovarja prevoznik – Intereuropa, Globalni logistični servis, delniška družba
Intereuropa d.d.

Ponudnik v primeru poškodbe ali izgube pošiljke pošlje novo takoj po obvestilu. Kupec mora o poškodbi ali izgubi pošiljke obvestiti prevoznika ali ponudnika.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Intereuropa, Globalni logistični servis, delniška družba
Intereuropa d.d, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, v primeru da bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Pravica do odstopa, vračila

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči (na kontaktni e-naslov bordon.wines@gmail.com ali vina@vinabordon.si ), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo kupnine se nakaže na transakcijski ( osebni ) račun kupca, ki ga sporoči v obvestilu o vračilu blaga.

Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Blago se vrne ponudniku na naslov Jan Bordon Dekani 63, 6271 Dekani.

Cene

Cene so v evrih z DDV. Cena navedena ob posamezni steklenici ne vsebuje stroškov pošiljanja. Cena izpisana ob koncu naročila je končna cena, ki vsebuje tudi strošek pošiljanja in DDV. Ponudnik krije stroške pakiranja in embalaže. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen. Veljavna je tista cena, ki je objavljena na dan naročila t.j. na dan zaključka in oddaje naročila.

Plačilni pogoji

Ponudnik zagotavlja naslednje načine plačila; plačilo po predračunu: namenjeno predvsem pravnim osebam. Kupec prejme predračun po pošti na naveden naslov v naročilu. Po plačilu predračuna, sledi odprema pošiljke v dogovorjenem roku.

Plačilo po povzetju; v kolikor kupec želi plačati po prevzemu je tak način možen le s plačilom v gotovini. Kupec mora biti ne glede na vrednost pošilke osebno prisoten pri prevzemu.

V primeru pošiljanja paketa s plačilom po povzetju, plačate dostavljalcu tudi dodatni znesek, kateri se obračuna za gotovinsko poslovanje po veljavnem ceniku družbe Intereuropa, Globalni logistični servis, delniška družba
Intereuropa d.d.

Varnost osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za vodenje računov, ponudb in ostalo potrebno dokumentacijo.

Pritožbe in spori

Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Ponudnik si bo prizadeval, da bo v čim krajšem možnem času obravnaval pritožbo in o tem obvestil kupca. Prav tako si bo prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Opozorila

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Zato mora biti kupec polnoleten v času oddaje naročila. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe. S strinjanjem s splošnimi pogoji, potrjujete, da ste starejši od 18 let.

Ministrstvo za zdravje opozarja; prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.